İçeriğe geç

Yılan Balığı Nasıl Yazılır

Deniz yılanı nasıl yazılır TDK?

TDK’nin doğru yazılması gerektiğini söylediği “deniz yılanı” kelimesi birçok şirket tarafından yanlış yazılabilir. TDK’ye göre, yanına “Deniz Yılanı” olarak yazmak yanlış bir yazımdır. TDK tarafından belirlenen doğru yazım “Seeschlange”dir.

Köpek balığı nasıl yazılır?

Hai kelimesinin doğru yazımı Shark’tır. Bu nedenle ayrı yazılır. “Shark” yazımı yanlıştır.

Aslan balığı nasıl yazılır?

Aslan balığı (Pterois), Kızıldeniz, Batı Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusu’ndaki mercan resiflerinde yaşayan zehirli bir deniz balığı cinsidir.

Boa yılanı nasıl yazılır TDK?

Boa yılanı (Boa constrictor): Güney Amerika’nın zarif devi. Boa yılanı, Güney ve Orta Amerika’nın tropikal ormanlarında yaşayan etkileyici bir yılan türüdür.

Yeşil biber nasıl yazılır?

Yeşil biber (eski) / yeşil biber (güncel) Boy bos (eski) / boy pos (güncel)20 Temmuz 2023

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Bu iki kelime bir araya getirilerek sonuna kadar yazılır. Doğru yazımı bu nedenle yeşil zeytin olarak değerlendirilir. Çünkü bu kelime bir bitki olarak ifade edilir ve Türk dil birliği içinde bu şekilde öne çıkar.

Sivri sinek nasıl yazılır?

“Sivrisinek” kelimesinin nasıl yazılacağına dair detayları derledik. Sivrisinek herkesin kullandığı bir kelimedir. Sivrisinek kelimesinin anlamının dışında TDK’ya göre doğru bir yazımı da vardır. “Sivrisinek” kelimesinin doğru yazımı “Mücke” olmalıdır.

Süt dişi nasıl yazılır?

Bu, bebeğin beş ila altı aylıkken diş çıkarmaya başladığı ve dişlerin yedi yaş civarında kendiliğinden düştüğü anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla süt dişi olarak yazılır. Doğru kullanım süt dişleri şeklinde olmalıdır.

Eşek arısı nasıl yazılır?

Hymenoptera takımından zehirli bir iğnesi olan büyük bir yaban arısı türüdür. Bu kelime genellikle hornet, hornet, hornet olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım yaban arısı şeklinde olmalıdır.

Boz ayı nasıl yazılır?

22. Renk adlarıyla oluşturulan bitki, hayvan veya hastalık adları yan yana yazılır: akçaağaç, ladin, karadut, sarı çiçek; alabalık, beyaz sinek, boz ayı; badana, beyaz badana, mavi küf, mavi küf vb.

Kuru yemiş nasıl yazılır?

Kuruyemiş nasıl yazılır sorusunun cevabı: TDK (Türk Dil Kurumu) resmi sitesindeki bilgileri incelersek; “kuruyemiş” kelimesi “fındık, fıstık, leblebi, meyveli gibi yemek dışında yenen yiyecekler” anlamına gelmektedir. Bu durumda bu kelimeyi “kuruyemiş” olarak yazmak yanlıştır.

Çiğ köfte nasıl yazılır?

RAW MEATBALLS KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla yanlış olarak raw meatballs olarak yazılır. Doğru kullanımı raw meatballs şeklinde olmalıdır.

Bok böceği nasıl yazılır TDK?

Bok böceği veya pis kokulu böcek, kısmen veya tamamen dışkıyla beslenen böceklerin genel adıdır.

Piton yılanı nasıl yazılır?

Piton veya piton, Pythonidae familyasından bir yılan cinsidir.

Buzağı nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre bağırsak mı bağırsak mı? TDK’ya göre bağırsak kelimesinin doğru yazımı “gut”tur.

Su yılanı nasıl yazılır TDK?

Deniz yılanı, ok yılanı, su yılanı; Ankara keçisi, dağ keçisi, yaban keçisi; fındık faresi, tarla faresi; dağ sıçanı, tarla faresi; gine tavuğu, dağ tavuğu; tavşan, kaya örümceği, şeytan örümceği; bal arısı, testere arısı; Pekin ördeği, deniz ördeği; Ankara kedisi, bozkır kedisi; Afrika domuzu, yer …

Deniz nasıl yazılır TDK?

Yer adlarında ilk addan sonra şu sözcükler getirilir: deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Dicle vb. Bu makale 21 Mayıs 2019’da yayımlandı.

Deniz gergedanı nasıl yazılır TDK?

Balinagiller familyasından, 8-10 metre uzunluğunda, erkeğin üst çenesinde iki uzun diş bulunan bir deniz memelisidir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak narwhal olarak yazılır. Doğru kullanımı narwhal şeklinde olmalıdır.

Deniz lalesi nasıl yazılır TDK?

SEALSLIP KELİMESİNİN ANLAMI: Vücudu bir sapla deniz tabanına bağlı olabilen veya serbest olabilen dikenli bir hayvandır. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak deniz laleleri olarak yazılır. Doğru kullanımı deniz laleleri şeklinde olmalıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Hostes Boy Sınırı Var Mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Türbanlı Escort