Asansör kuyusu ne demek?
Su yalıtımının yapıldığı yerlerden biri de asansör boşluklarıdır. Asansör boşlukları olarak da adlandırılan bu boşluklar, ağırlığı dengelemek için kullanılır. Ancak bu kuyular, binanın yeraltı suyuna en yakın kısmı oldukları için yalıtıma tabidir.
Asansör kuyu dibi nedir?
Kuyu platformlarının amacı: Kuyu tabanındaki ekipmanlara ulaşmak ve kurulu ve devreye alınmış asansörlerin aylık rutin bakımının bir parçası olarak bakım ve arıza giderme çalışmalarını gerçekleştirmektir.
Asansör kuyu derinliği ne olmalı?
Ortak makine dairesinin minimum derinliği, en derin bireysel asansör kuyusunun derinliğinden 2100 mm fazla olmalıdır.
Asansör kuyu bölmesi nedir?
Bunlar, tek bir asansör boşluğunda birden fazla asansörü ayırmak için kullanılan asansör boşluğu bölmeleri veya asansör boşluğu ayırma üniteleridir.
Kuyusuz asansör olur mu?
Standart asansör modellerinin kullanılamadığı bölgelerde şaftsız asansör modelleri tercih edilebilir. Türkiye’de ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu tip asansör modelleri sayesinde binalarda birçok kişiye konfor sağlanmaktadır.
Asansör kuyusu kaç cm?
Yürürlükteki son asansör yönetmeliklerine (T.S. 863/Nisan 1995 Yolcu Asansörü Standartları, T.S. 1108/Ekim 1995 Yük Asansörü Standartları) uygun olması koşuluyla, yolcu asansörünün şaft boyutları en az (1,60 x 1,00 m) olmalıdır.
Asansör kuyusuna su dolarsa ne olur?
Asansör boşluğundaki su, binanın temelindeki betonun çürümesine neden olur. Uzun süre suya maruz kalan beton, suyu emer ve betondaki çubuklara zarar verir. Günümüzde su sızıntılarını tespit etmek için; yenileme, kırma veya dökme yapılmaz.
Asansör kabini neden düşer?
Bir asansörün çökmesine neden olabilecek faktörler arasında kopmuş süspansiyon kabloları, makine motor grubunda hasar veya kontrol sisteminde bir arıza bulunur. Bunlardan herhangi biri tek başına meydana gelirse, asansör kabini aşırı hızlanacaktır.
Asansörde C ne demek?
Asansör kat numarası ve kat adı etiketlerimiz A-Asansör Etiketi, B-Asansör Etiketi, C-Asansör Etiketi ve X ürünleridir.
Asansör kaç kattan sonra zorunlu?
MADDE 34 – (1) İmar planına göre üç katlı binalarda asansör yeri bırakılması, dört veya daha fazla katlı binalarda asansör yapılması zorunludur.
4 kişilik asansör kaç kilodur?
Asansör yolcu/kapasite etiketli ürünümüz 4 kişi için 300kg olarak derecelendirilmiştir.
Asansör boşluğu kaç cm olmalı?
Binada tek asansör varsa kabinin dar kenarı en az 1,20 metre, kabinin iç alanı 1,80 metrekarenin altında ve kapı genişliği 0,05 cm olmalıdır.
Asansör kuyusu nasıl olmalı?
Öncelikle asansör boşluğunun alt duvarları sızdırmazlık özelliğine sahip olmalıdır. Sıvı sızdırma ihtimali olmamalıdır. Kuyu duvarları yüksek mukavemete sahip olmalıdır. Kuyu duvarlarında demir çıkıntı veya 15 cm’den yüksek çıkıntılar olmamalıdır.
Asansör kuyusu neden yapılır?
5.
Asansörde B ne demek?
Modül B belgesi, kurabileceğiniz asansör tipleri hakkında bir belgedir. Bu tipler genellikle ülkemizde elektrikli doğrudan askılar, elektrikli dolaylı askılar ve hidrolik dolaylı askılardır. Bu tiplerden bir veya daha fazlasını elde etmek için asansör şirketinin her tipten birini incelemeye sunması gerekir.
Asansör kabini nedir?
Asansör kabini, insanların veya yüklerin asansörde hareket etmesini sağlayan platformdur. Asansör kabini, genellikle metal veya camdan yapılmış, zemin, tavan ve yan duvarlarla kaplı bir kutudur. Bir veya daha fazla kapı kabine açılır ve insanların veya yüklerin girip çıkmasına olanak tanır.
Asansör boşluğuna neden su dolar?
Kanalizasyon borularında patlama meydana gelmiş olabilir. Menholler düzenli olarak bakım yapılmazsa asansör boşluğu suyla dolabilir. Asansör çukurlarında su drenaj sistemi yoksa kaynak suyuyla dolar. Drenaj adı verilen su drenaj boruları takılmamıştır.
Asansör boşluğuna neden düşülür?
Aslında asansör kazalarının çoğu halat kopması nedeniyle meydana gelir. Bir kişi yere düştüğünde, yere de çarpar ve yaralanır. Araba yere düştüğünde oluşan kuvvet kemikleri etkilemese bile, organların hasar görmesi muhtemeldir.
Asansör bakımı neleri kapsar?
(2) Bu Yönetmeliğe uygun bakım; şunları içerir: (a) Yağlama ve temizleme; (b) Muayeneler; (c) Kurtarma işlemleri; (d) Ayarlama işlemleri; (d) Kullanım veya aşınma sonucu oluşabilecek bileşenlerin onarımı veya değiştirilmesi.