İçeriğe geç

Buğday Çiçekteyken Pas Ilacı Kullanılır Mı

Buğdayda pas ilacı ne zaman atılır?

Genel olarak, püskürtme için en iyi zaman, bayrak yaprağının tamamen açıldığı yaprak döneminin sonu veya başakların çıkmasından önceki zamandır. Erken aşamalarda bitkinin üst kısımlarına ilerleyen bir istila durumunda, bayrak yaprağının çıkmasını beklemek gerekir. Gerekirse, püskürtmeden 3 hafta sonra ikinci bir püskürtme uygulanabilir.

Buğday pas ilacı dekara ne kadar atılır?

Ayrıntılı tablo bilgileriBitki adıZararlı adıUygulama DozuBuğdaySarı pas (Puccinia striiformis)125 ml/günSeptoria yaprak lekesi (Septoria tritici)125 ml/günTahıl küfü (Erysiphe graminis)125 ml/günŞeker pancarıYaprak lekesi (Cercospora beticola)125 ml/gün3 satır daha

Pas ilacı hangi bitkilere atılır?

Açıklama: Bağ, gül ve tütünde külleme hastalığının kontrolünde tavsiye edilir.

Buğday pas ilacı yağmurdan etkilenir mi?

Mümkünse yağmurdan önce veya sonra ilaçlama yapmayı tercih etmemelisiniz. Bitkilerinizde kullandığınız pestisitler yağmur yoluyla toprağınıza karışabilir ve böylece toprağınıza zarar verebilir.

Buğday çiçekte pas ilacı atılır mı?

Şiddetli istilaların olduğu bölgelerde ve hassas buğday çeşitlerinde her yıl yeşil akşam spreyi kullanılabilir. Bunu yapmak için, ilk pas püstülleri ortaya çıktığında aşağıdaki bitki koruma ürünlerinden biri uygulanır, böylece tüm bitki ıslanır. Hastalık buğday ve arpa bitkilerinin çiçeklenme evresinde ortaya çıkar.

Buğdayda pas hastalığı verimi etkiler mi?

Buğday bitkisi üreticilerimizin büyük bir kısmının gelir kaynağıdır ve stratejik öneme sahiptir. Buğdaydaki pas hastalıkları, iklim koşullarının salgınlara yol açtığı yıllarda önemli verim kayıplarına yol açar.

Buğdaya pas ilacı atılmazsa ne olur?

Hastalık önemli verim kayıplarına yol açabilir. Boyraz, sarı pas hastalığının gelişiminin alt yapraklardan üst yapraklara doğru gerçekleştiğini vurguladı: “Hastalık doğrudan başak altındaki bayrak yaprağına ulaştığında önemli verim ve kalite kayıplarına yol açar.”

Buğdayda en yüksek verim nasıl alınır?

Genel bir kılavuz olarak buğday yetiştiriciliğinde dekara 600 kg’ın üzerinde verim elde etmek ve dengeli gübreleme sağlamak için 12-14 kg/gün saf azot ve 4-5 kg/gün fosfor dozları yeterlidir. Fosforlu gübreler ekim sırasında veya ekimden önce toprağa uygulanmalıdır.

Buğday çiçeklenme dönemi kaç gün sürer?

Yağış ve sıcaklığa bağlı olarak 10-25 gün sürmektedir.

Pas suyu çiçeklere iyi gelir mi?

Pasın içinde bulunan demir bitkilere oksijen sağlar. Bu yöntem bitkilerinizin daha canlı görünmesini sağlar ve ayrıca ömürlerini uzatır.

En iyi pas ilacı hangisi?

Külleme ve pas hastalığına karşı en etkili ilaç Azimut! Tebukonazol ve azoksistrobin etken madde karışımı ile üretilen Azimut, yapraklara kısa sürede nüfuz ederek mantar oluşumunu engelliyor ve uzun süreli koruma sağlıyor.

Hastalıklı çiçeklere ne iyi gelir?

Genellikle poinsettia, karanfil ve difenbahia gibi çiçeklerde bulunur. Tedavi: Evinizde süs bitkilerinizle ilgili böyle bir sorun yaşıyorsanız, onları bir pamuk pedle temizleyebilirsiniz. Bazudin, DDVP, Supracide olidal, Korthion ve Malathion gibi ilaçlar hastalığı kimyasal olarak kontrol etmek için kullanılabilir.

Buğdaya pas ne zaman atılır?

Peki ne zaman atacağız? (Yağmurdan önce atılan bir herbisit gibi mi?) Kök boğazı 15 Şubat’tan sonra çıkarılır, pas ise Nisan ayı başında çıkarılır.

Pas ilacı dekara ne kadar atılır?

Buğdayda sarı pas hastalığına dikkat… Etkin madde adıFormülasyon Dozaj (Dekar)Metkonazol 60 g/lSC 150 ml/DaTebukonazol %25WP 75 g/DaTebukonazol 250 g/lEC 75 ml/DaProkloraz+Propikonazol 400+90 g/lEC 125 ml/Da10 satır daha•15 Nisan 2015

Buğdaya ilaç ne zaman atılır?

Herbisitler genellikle tahıllarda bitki çıkışından sonraki kardeşlenme döneminde uygulanırken; pancar ve sebzelerde ise çıkış öncesi veya çıkıştan hemen sonra uygulanır.

Buğdaya pas ilacı atılmazsa ne olur?

Hastalık önemli verim kayıplarına yol açabilir. Boyraz, sarı pas hastalığının gelişiminin alt yapraklardan üst yapraklara doğru gerçekleştiğini vurguladı: “Hastalık doğrudan başak altındaki bayrak yaprağına ulaştığında önemli verim ve kalite kayıplarına yol açar.”

Pas ilacı sıcakta atılır mı?

Her saat başı ilaçlama yapılamaz, mümkünse sabah ve akşam ilaçlama yapılmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler ilaçlama için uygun zaman değildir.

Buğday pas ilacı hangisi?

Bitkinin adını bulun Thiaconazole eWHEATWARE (IMMA)296 g/l Azoxystrobin + 218 g/l Flutriafol11 satır daha

Buğdayda sarı pas hastalığı nasıl geçer?

Pas etkenlerine karşı yeşil kısımlar ilaçlanır. İlaçlama, yaprak ve gövde yüzeyinin tıbbi su ile kaplanması şeklinde yapılmalıdır. Yabancı ot ilaçlaması ve pas kontrolü için zamanlama uygunsa, ilaçların karışabilirliği dikkate alınarak uygulama yapılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir